Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mediehuset-kbh.dk/junerehak.com/wp-content/plugins/addon-so-widgets-bundle/cmb/init.php on line 746
About Me - June Rehak

About June

About Me

June har altid haft dyb interesse for design og kunst. Som barn tilbragte hun det meste af sin fritid blandt malerier og skulpturer på Københavns museer. Og siden dengang har kunsten været en konstant inspiration i hendes design.

June er uddannet litograf fra et af verdens mest anerkendte litografiske værksteder Edition Copenhagen. Her har hun udviklet sin fornemmelse for farve og grafik. En fornemmelse, som kommer til udtryk som en særlig sans for nuancer og tekstur i de materialer, hun arbejder med.

June har også en uddannelse som smykkedesigner bag sig fra ”Anna Glück Gestaltung” i Sydtyskland. Her lagde June grunden til et formsprog, der rækker ud over det todimensionelle, og på en gang er grafisk stringent og har et organisk og feminint udtryk. Uanset om hun arbejder i stof, metaller, ædelsten eller tråd.

Signatursmykkerne

Blandt Junes moderne smykkeklassikere er Tegnestiften, der er inspireret af mødet mellem letheden i papir og tyngden i metal. Tegnestiften startede som en streg på et papir, nogle cirkler, der udviklede sig til ørestikker i et tyndt stykke metal. Ørestikkernes overflade har samme rå struktur som fibrene i akvarelpapir, men kanten er helt blank og metallisk og giver smykket et smukt afrundet udtryk.

Vielsesringene fik June idéen til i 2002, da hun til sit eget bryllup ville skabe et helt unikt smykke, som kunne bære følelser i sig. June støbte sit eget og sin kærestes fingeraftryk ind i vielsesringenes overflade og skabte et helt personligt smykke med en særlig historie. Siden har June Rehak brugt fingeraftrykket som en signatur også i vedhæng eller manchetter til mænd. Det personlige fingeraftryk i et smykke udgør en stærk og smuk fortælling om at bære en særligt øjeblik, en nær person eller et minde om en nær person, helt tæt på kroppen.

Se alle Junes smykker her

Comments are closed.